These are official tours run by the Go Congress on the day off.
For informal tours and other activities, go to Other Activities.
Prices and times are subject to change. Questions? Contact the Registrar.
Board an open-air trolley outside the YMCA at 9am and return at noon (3 hours). Stops at Sprague lake (take a walk around lake), Alluvial Fan, Discovery Center. Restrooms available at stops. Snacks and cookies provided.
Board an open-air trolley outside the YMCA at 1pm and return at 4pm (3 hours). Stops at Sprague lake (take a walk around lake), Alluvial Fan, Discovery Center. Restrooms available at stops. Snacks and cookies provided. Return at 4pm.
Board a shuttle outside the YMCA at 9am and return at 2pm (5 hours). Stops at various places on Trail Ridge road (the highest paved road in the U.S.) Box lunches provided at the Alpine Visitor center during a one-hour stopover. Short hike available at top. Bring a warm jacket!
A 3-part trip: Ghost tour of Stanley Hotel, cable car ride to top of Prospect Mountain, shopping & lunch in town. Tour departs at various times throughout the day so as not to overload any of the sites or shuttles. Length of tour is approximately 4 - 5 hours.
Guided trail ride begins on YMCA property and travels into Rocky Mountain National Park. You will cross several bridges over Glacier Creek and the Big Thompson River into Moraine Park—a glacial moraine full of wildflowers and grand views of the Continental Divide. Wildlife is almost guaranteed to be seen.
** Restrictions: for ages 6 and older, under 250 lbs in weight. Youth under 18 must be with an adult. Everyone must sign a waiver.
Early morning tour starts at 8am and returns at 10am (2 hours).
Early afternoon tour starts at 1pm and returns at 3pm (2 hours).
Late afternoon tour starts at 3:30pm and returns at 5:30pm (2 hours).
* Some plans have limited availability. To reserve, pay in full.